Afgelopen 21 april heeft de uitreiking van de Kern Jaarprijs 2020 plaatsgevonden. Eindelijk, want na diverse annuleringen in coronatijd heeft het kunnen gebeuren.

De Kern jaarprijs gaat over het volgende:
In een levendige kern van een stad, wijk of buurt is ruimte om te winkelen, werken, wonen, ontspannen en meer. Alle functies zijn vervlochten met elkaar, in de juiste balans. Nominaties voor de Kern Jaarprijs laten mooie, inspirerende en waardevolle oplossingen laten zien voor ‘de goede kern’

Wij hebben samen met Van der Vorm vastgoed de Korf ingediend, kort samengevat met de volgende kwaliteiten: Volledig ingebed in een woonwijk in Krimpen aan den IJssel is van een gedateerd winkelcentrum een nieuwe kern van de wijk gemaakt. Met een goede afspiegeling van de bevolking, lokale ondernemers, veel voorzieningen, verblijfskwaliteiten en aanpassingen voor de ouderen. Een tijdloze architectuur, duurzaamheid in technische zin maar ook in exploitatie. Er is niet gekozen voor een optimalisatie in de hoogte van de huursom.

https://www.youtube.com/watch?v=3DPSTtaz5h8

De jury gaf aan dat de projecten van grote kwaliteit waren maar ook heel erg moeilijk te vergelijken. De Grote Markt Oostzijde is er wel één die uitsteekt in binnenstedelijk, complex, verwevenheid van functies en architectuur en heeft daarom gewonnen. Felicitaties zijn op zijn plek.

De Kern jury heeft geen volgorde in de rest van de plannen aangegeven, vandaar dat we gemakshalve concluderen 2e te zijn geworden. Net als de andere vijf projecten waarschijnlijk.

Wij zijn inmiddels ingeschakeld voor nieuwe projecten die we weer gaan proberen in aanmerking te laten komen.