Rotterdam

Binnenwegplein

In de periode 2014-2016 heeft Nieuw Holland in opdracht van ASR het winkelgebouw Linea Nova voormalig bekend als Ter Meulen/Wassen/Van Vorst herontwikkeld. Het gebouw van  9.700 m² had al eerdere grote verbouwingen ondergaan en werd nu getergd door onlogische plattegronden, interne knooppunten en de lage luifel. Diverse op handen zijnde winkelontwikkelingen in de stad noopten tot een rigoureuze aanpak. Gebaseerd op een concept van Nieuw Holland heeft ASR opdracht gegeven tot ontwikkeling en herinvulling van het gebouw. De luifel en de puien werden van het monumentale pand verwijderd om de interne hoogte en het aanzicht van het pand te verbeteren. Diverse vloeren en liften zijn intern op andere lokaties gerealiseerd. Oude roltrappen zijn ’s nachts verwijderd en door nieuwe exemplaren vervangen.

Zes winkels verlieten het complex (Didi, Pieces, River Island, New Look, Schoenenreus, Jack & Jones) en in ruil daarvoor kwamen TK Maxx met een winkel van ca. 2200m2, Simitci Dunyasi en werd de Zara uitgebreid tot ca. 3.000m2.

We hebben voor deze opgave het concept bedacht, het projectmanagement gevoerd, de aanbesteding en realisatie gedaan en het complex verhuurd. Tijdens de verbouwingen is er gewoon doorgewinkeld en vanwege de ligging in de binnenstad ook ’s nachts gewerkt.

Mei architecten
RHDHV constructies
Buro Maat, W en E installaties
MVH brandveiligheid