Moordrecht

Dorpsstraat 55-57

De voormalige horecazaak Het Posthuis, gelegen aan de Dorpsstraat 55-57 in de dorpskern van Moordrecht is een bekende plek met een rijke geschiedenis. Het was lange tijd de locatie voor bijeenkomsten en feesten in Moordrecht. Van 1947 tot 1960 was er zelfs een bioscoop in gevestigd.

De bebouwing (posthuis en annexen) is ca. 430 m2 en de locatie ca. 620 m2. De posthuis locatie ligt op een dijk en maakt deel uit van het beschermd dorpsgezicht van Moordrecht. De panden staan al jaren leeg en zijn in slechte staat van onderhoud.

 

Onze opdrachtgever Van der Eijk Beheer heeft het posthuis gekocht met de intentie hier nieuwbouwwoningen te realiseren.

Nieuw Holland Vastgoed zal namens Van der Eijk Beheer de planontwikkeling voeren. Dat betekent dat Nieuw Holland Vastgoed onder andere de betrokken adviseurs aanstuurt, onderzoeken uit laat voeren en de alle gespreken met de gemeente Zuidplas voert.

De posthuis locatie is een mooie en uitdagende casus. De afgelopen periode heeft Nieuw Holland Vastgoed de verschillende randvoorwaarden (wensen, eisen en uitspraken van gemeentelijke diensten en omwonenden) in kaart gebracht om vervolgens het ontwerptraject spoedig op te kunnen starten.