Met de opening van de Action rond Nieuw Holland is de herontwikkeling van winkelcentrum PicassoPassage in Capelle aan den IJssel officieel afgerond.

De afgelopen jaren is er veel gebeurd in en rond het winkelcentrum in de wijk Schollevaar. Nieuw Holland Vastgoed heeft in opdracht van vastgoedeigenaar OCP het ca. 7.800m² grote winkelcomplex volledig herontwikkeld. De ontwikkeling behelsde een volledig nieuwe en uitgebreide entree aan de zijde van NS station Schollevaar, een ingrijpende facelift van het interieur van het centrum en een opwaardering van de winkels en de openbare ruimte aan de zijde van het Pier Panderplein. Tevens is geïnvesteerd in de kwaliteit van de 230 parkeerplaatsen tellende parkeervoorziening en het toevoegen van een nieuwe fietsenstalling.

Het project is gefaseerd uitgevoerd. In medio 2018 zijn de eerste werkzaamheden gestart aan de entreepartij en het terras van het Winkelcentrum aan de Pier Panderplein zijde. Begin 2019 is gestart met de entree aan de zijde van het station. Aansluitend zijn het interieur en de winkelgevels aangepakt.

In dezelfde zijn o.a. de Kruidvat en de Lidl vergroot, is de Brainwash verplaatst en is restaurant/cadeauwinkel Het Meesterwerk aan het Pier Panderplein toegevoegd.

Tijdens de werkzaamheden was het winkelcentrum geopend, ten alle tijde bleef de continuïteit van de bedrijfsvoering van de winkeliers geborgd, met daarbij zo min mogelijk overlast voor het winkelend publiek.

De laatste ingreep in het ontwikkelproces was het faciliteren van de komst van een vestiging van winkelketen Action. Deze vestiging in zaterdag 22 oktober jl. feestelijk voor het publiek geopend. Hiermee is de passage 100% verhuurd.

Volgens wethouder Eric Faassen (Economie) van de gemeente Capelle aan den IJssel is de Action een goede toevoeging aan het winkelaanbod: “De Action is een publiekstrekker en zal een bezoek aan het winkelcentrum aantrekkelijker maken.” De wethouder is blij met de opknapbeurt van de PicassoPassage en het Pier Panderplein. “We denken dat het Pier Panderplein een fijne plek is om te verblijven en dat er ook weer volop activiteiten georganiseerd gaan worden.”

Pier Panderplein opnieuw ingericht
Gemeente Capelle aan den IJssel heeft de omgeving van de PicassoPassage aangepakt. Zo is het Pier Panderplein totaal op de schop gegaan en opnieuw ingericht. Het is een levendig plein geworden, ook door de komst van leerwinkel Meesterwerk van Accent Praktijkonderwijs. Dit is een bijzondere winkel. Je kunt er een kopje koffie drinken, lunchen, cadeaus kopen en vergaderen.